menu
NIEUWSBRIEF

september 2019

 

Nieuwsbrief

 

 

Data proef- en diploma zwemmen

Proef zwemmen: 2 november 15.00-17.15 uur

Diploma zwemmen: 9 november 15.00-17.15 uur

Proefzwemmen: 1 februari 15.00-17.15 uur

Diplomazwemmen: 8 februari 15.00-17.15 uur

Proefzwemmen: 4 april 15.00-17.15 uur

Diplomazwemmen: 11 april 15.00-17.15 uur

Proefzwemmen: 13 juni 15.00-17.15 uur

Diplomazwemmen: 20 juni 15.00-17.15 uur

 

Proef- en diploma zwemmen wordt afgenomen door ons eigen personeel.

We zwemmen af in Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart. We bieden de mogelijkheid om met uw kind een keer te komen oefenen in dit bad, we huren het bad op zaterdag 19 oktober van 12:45uur tot 13:45uur. Uw kind krijgt hier t.z.t. een uitnodiging voor. Voor de kinderen die in aanmerking komen voor oefenzwemmen huren we het bad van De Kiefer. U kunt dan tegen betaling van €3,- samen met uw kind komen oefenen en kennismaken met het bad. We leggen de nadruk op samen zwemmen. Dit is dus niet de uitnodiging voor het proefzwemmen!

We staan niet meer toe dat de ouder die mee is langs de kant loopt. Wij zijn aanwezig voor toezicht en eventueel het geven van advies. Zelf een keer in De Kiefer gaan zwemmen kan natuurlijk ook.

 Oefenen en spelen in het zwembad is erg belangrijk. Dit kan in ieder groot bad (25 meter) Wij merken dat kinderen die veel zwemmen, sneller de lesstof oppikken en vasthouden. In het diepe bad kan een kind zwemmen, onder begeleiding van een volwassene, als het bij ons zonder pak zwemt en bijna aan afzwemmen toe is. Meestal mag u ook gebruik maken van het gatendoek. Ga lekker oefenen want we merken echt dat het positief werkt in de les!

De eisen van het NRZ diploma A en B zijn te vinden op deze site:

https://www.allesoverzwemles.nl/diploma-a/ <-

https://www.allesoverzwemles.nl/diploma-b/ <-

 

Bad juffen

Zoals jullie misschien al hebben vernomen zijn we momenteel met 2 vaste lesgevers: Agnes en Mariëlle. Daarnaast hebben we een vaste oproepster José.

We proberen alles zo goed mogelijk op te vangen zonder al teveel wisselingen. We hopen op uw begrip op het moment dat er wel een andere juf aan het bad staat. We zijn nog steeds opzoek naar versterking voor ons team.

 

Kijkles

We hebben kijklessen van op 12 t/m 18 oktober. U bent de hele les welkom en aan het eind is er geruime tijd om eventuele vragen te stellen. Houd rekening met de geringe ruimte en warmte in het bad.

 

          Let op! Er is geen les op;

·         Maandag 11 november in overleg met juf Mariëlle.

·         Woensdag 5 december na 17:10uur gaan de lessen door als er genoeg animo is, in overleg met juf Agnes.

·         Vrijdag 20 december komt de juf nog op terug.

·         24 december tot en met 1 januari geen les.

 

Douchen

Voordat de les begint moeten de kinderen even douchen.

We merken dat sommige kinderen van tevoren al minuten lang onder de douche staan.

Dat is onnodige waterverspilling, bovendien wordt het er erg warm van in de kleedkamer.

Wilt u uw kind pas laten douchen als de kinderen van de vorige les uit het water gehaald worden? Voor de kinderen die klaar zijn met lessen: even wachten met douchen tot de kinderen die nog moeten zwemmen allemaal klaar zijn met douchen.

 

Kleedkamer

We hebben twee kleedkamers. De ene is bestemd voor moeder en kind, de andere voor vader en kind. We delen deze kleedkamers met de mensen die in de fysiotherapiepraktijk fitnessen. Voor hen is het niet prettig als er vaders in de dames kleedkamer staan, of moeders in de heren kleedkamer. Wij stellen het op prijs als u hier rekening mee wilt houden.

 Gevonden voorwerpen

Deze worden in de blauwe bak gelegd in het halletje. De regel is: Per twee weken wordt de bak opgeruimd, de kleding wordt gewassen en dan ligt het nog twee weken op de bovenste plank van het schoenenrek. Is het dan nog niet opgehaald, dan gaat het naar een goed doel.

 

En verder

Zwemschool de Leeuwerik gebruikt een nieuwe software. Op de persoonlijke pagina kunt u lessen afmelden, berichten teruglezen en de vorderingen van uw kind volgen.

Wilt u de nieuwsbrief per e mail ontvangen: meldt u eenmalig aan via info@zwembaddeleeuwerik.nl. Mocht u van mailadres veranderen, dan moet dat wel weer doorgegeven worden natuurlijk. Wilt u geen nieuwsbrief per mail, dan kunt u de brief altijd lezen op onze website: www.zwembaddeleeuwerik.nl of in de kleedkamer.

Mocht u vragen hebben of graag de lesgever van uw kind even willen spreken, dan kunt u het beste aan het einde van de les even contact met haar opnemen. De laatste 5 minuten van de les wordt er gespeeld en is er wel even tijd om korte vragen te beantwoorden. De lesgever houdt ondertussen wel toezicht.

Ook via de mail worden uw vragen beantwoord, wilt u telefonisch contact, dan graag het nummer vermelden waar u op te bereiken bent.

Afmeldingen kan via de persoonlijke pagina of via de mail: info@zwembaddeleeuwerik.nl

 

 

CONTACT

Leeuweriklaan 7a en b
7905 CA Hoogeveen
Info@zwembaddeleeuwerik.nl