menu
NIEUWSBRIEF

mei 2019

 

Nieuwsbrief

  Data proef- en  diploma zwemmen

Proef zwemmen        29 juni                 15.00-17.15 uur

Diploma zwemmen   6 juli                     15.00-17.15 uur

Proef- en diploma zwemmen wordt afgenomen door ons eigen personeel.

We zwemmen af in Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart. We bieden de mogelijkheid om met uw kind een keer te komen oefenen in dit bad, we huren het bad op zaterdag 15 juni van 12:45uur tot 13:45uur Uw kind krijgt hier t.z.t. een uitnodiging voor. Voor de kinderen die in aanmerking komen voor proefzwemmen huren we het bad van De Kiefer. U kunt dan tegen betaling van €3,- samen met uw kind komen oefenen en kennismaken met het bad. We leggen de nadruk op samen zwemmen. Dit is dus niet de uitnodiging voor het proef zwemmen! Vanaf nu staan we niet meer toe dat de ouder die mee is  langs de kant loopt. Wij zijn aanwezig voor toezicht en eventueel het geven van advies. Zelf een keer in De Kiefer gaan zwemmen kan natuurlijk ook.

Oefenen en spelen in het zwembad is erg belangrijk. Dit kan in ieder groot bad (25 meter) Wij merken dat kinderen die veel zwemmen, sneller de lesstof oppikken en vasthouden. In het diepe bad kan een kind zwemmen, onder begeleiding van een volwassene, als het bij ons zonder pak zwemt en bijna aan afzwemmen toe is. Meestal mag u ook gebruik maken van het gatendoek. Ga lekker oefenen want we merken echt dat het positief werkt in de les!

Mocht u willen weten wat de eisen zijn voor het A en B diploma dan kunt u deze vinden op de site: Nationale raad zwemveiligheid.

 

Badjuffen

Zoals jullie misschien al hebben vernomen nemen we eind deze maand afscheid van juf Alieda en heeft tot zover juf Nicole ook aangegeven dat ze gaat vertrekken, wel zal Nicole haar lessen afmaken tot aan de zomervakantie

Vervanging lessen Alieda tot aan de zomervakantie;

Donderdag: Agnes

Vrijdag: Mariëlle

 

Kijkles

We hebben kijklessen van op 3 juni t/m 8 juni. U bent de hele les welkom en aan het eind is er geruime tijd om eventuele vragen te stellen. Houd rekening met de geringe ruimte en warmte in het bad.

 

Let op! Er is geen les op;

Hemelvaartsdag 30 mei

Tweede Pinksterdag 10 juni

Zomervakantie 13 juli tot 25 augustus

 

Zwemscores en bijhouden absentie

Wij gebruiken een tablet om de scores en absentie in te voeren. Iedere eerste lesweek van de maand worden de scores door ons bijgewerkt. Mocht het u niet lukken om in te loggen, kom gerust de laatste paar minuten van de les even bij de bad juf voor vragen, wij kunnen het leerling nummer zo voor u nakijken.

 Douchen

Voordat de les begint moeten de kinderen even douchen. We merken dat sommige kinderen van tevoren al minuten lang onder de douche staan. Dat is onnodige waterverspilling, bovendien wordt het er erg warm van in de kleedkamer. Wilt u uw kind pas laten douchen als de kinderen van de vorige les uit het water gehaald worden? Voor de kinderen die klaar zijn met lessen: even wachten met douchen tot de kinderen die nog moeten zwemmen allemaal klaar zijn met douchen.

 

Kleedkamer

We hebben twee kleedkamers. De ene is bestemd voor moeder en kind, de andere voor vader en kind. We delen deze kleedkamers met de mensen die in de fysiotherapiepraktijk fitnessen. Voor hen is het niet prettig als er vaders in de dames kleedkamer staan, of moeders in de heren kleedkamer. Wij stellen het op prijs als u hier rekening mee wilt houden.

 

Gevonden voorwerpen

Deze worden in de blauwe bak gelegd in het halletje. De regel is:  Per twee weken wordt de bak opgeruimd, de kleding wordt gewassen en dan ligt het nog twee weken op de bovenste plank van het schoenenrek. Is het dan nog niet opgehaald, dan gaat het naar een goed doel. In de zomervakantie wordt alles geleegd en weggebracht!

 

En verder

Wilt u de nieuwsbrief per e mail ontvangen: meldt u eenmalig aan via info@zwembaddeleeuwerik.nl. Mocht u van mailadres veranderen, dan moet dat wel weer doorgegeven worden natuurlijk. Wilt u geen nieuwsbrief per mail, dan kunt u de brief altijd lezen op onze website: www.zwembaddeleeuwerik.nl of in de kleedkamer.

Mocht u vragen hebben of graag de lesgever van uw kind even willen spreken, dan kunt u het beste aan het einde van de les even contact met haar opnemen. De laatste 5 minuten van de les wordt er gespeeld en is er wel even tijd om korte vragen te beantwoorden. De lesgever houdt ondertussen wel toezicht.

Ook via de mail worden uw vragen beantwoord, wilt u telefonisch contact, dan graag het nummer vermelden waar u op te bereiken bent.

Afmeldingen via de mail: info@zwembaddeleeuwerik.nl

 

Alvast een fijne vakantie!                              

Veel zwemplezier namens de zwemjuffen en tot week 35!

 

 

 

CONTACT

Leeuweriklaan 7a en b
7905 CA Hoogeveen
Info@zwembaddeleeuwerik.nl