menu
NIEUWSBRIEF

25 januari 2018

Bericht voor alle ouders die een brief mee hebben gekregen voor de oefenochtend in De Kiefer a.s. zaterdag. 
Deze gaat door! Oefenen voor A is van 9.30-10.00 uur en voor B van 10.00-10.30 uur.

 

 

 

Nieuwsbrief

 

Data proef- en  diploma zwemmen

Proef zwemmen 3 februari 15.00-17.15 uur

Diploma zwemmen 10 februari 15.00-17.15 uur

Proef zwemmen 14 april 15.00-17.15 uur

Diploma zwemmen 21 april 15.00-17.15 uur

Proef zwemmen 7 juli 15.00-17.15 uur

Diploma zwemmen 14 juli 15.00-17.15 uur

 

Proef- en diploma zwemmen wordt afgenomen door ons eigen personeel.

We zwemmen af in Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart.

Voor de kinderen die in aanmerking komen voor proefzwemmen huren we het bad van De Kiefer. We bieden de mogelijkheid om met uw kind een keer te komen oefenen in dit bad, we huren het bad van  8.00-9.00 uur op een zaterdag  (datum nu nog niet bekend). Uw kind krijgt hier t.z.t. een uitnodiging voor. U kunt dan tegen betaling van € 3,== samen met uw kind komen oefenen en kennismaken met het bad. We leggen de nadruk op samen zwemmen. Dit is dus niet de uitnodiging voor het proef zwemmen!

Vanaf nu staan we niet meer toe dat de ouder die mee is  langs de kant loopt. Wij zijn aanwezig voor toezicht en eventueel het geven van advies. Zelf een keer in De Kiefer gaan zwemmen kan natuurlijk ook. 

Oefenen en spelen in het zwembad is erg belangrijk. Dit kan in ieder groot bad (25 meter) Wij merken dat kinderen die veel zwemmen, sneller de lesstof oppikken en vasthouden. In het diepe bad kan een kind zwemmen, onder begeleiding van een volwassene, als het bij ons zonder pak zwemt en bijna aan afzwemmen toe is. Meestal mag u ook gebruik maken van het gatendoek.

 

Ziekte/verlof

Juf Nicole is op dit moment ziek, zij heeft longontsteking. Zij blijft in ieder geval nog thuis t/m 16 december. Wij hopen dat ze na deze datum voldoende hersteld is. Vrijdag 8 december zijn de lessen vanaf 15.30 uur afgebeld omdat wij geen vervanging hebben kunnen regelen. Een gedeelte van ons personeel zit die dag in Nieuwegein voor scholing. 15 en 16 december vervangt José.

Juf Marielle wordt 18 december geopereerd en mag daarna 6-8 weken niet werken.

Vervanging: maandag juf Inge, zij heeft afgelopen maandag meegelopen met de lessen.

Dins- en woensdag vervangt juf José. Zij heeft deze groepen al vaker gedaan.

 

Licentie Zwem ABC NPZ

Op 3 november hadden we de  audit voor de licentie Zwem ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s.

Deze mail ontvingen we een paar dagen later:

Beste Betsy, 

Op vrijdag 3 november 2017 heeft er een audit plaatsgevonden voor de Licentie Zwem-ABC. Op basis van de audit en het door jou aangeleverde bewijsmateriaal, heb ik een auditrapport (zie bijlage) opgemaakt.  

Vandaag kan ik je melden dat mijn positief uitgebrachte advies voor goedkeuring Licentie Zwem-ABC voor Zwembad De Leeuwerik intern is besproken en is overgenomen. Ik wil jou dan ook van harte feliciteren met het behaalde resultaat: GOEDKEURING LICENTIE ZWEM-ABC.

Kortom: Wij zijn blij!

Er verandert per 1 januari het één en ander in zwemdiplomaland. De eisen worden gewijzigd. Op 8 januari gaan we hiervoor naar Nieuwegein om ons te laten voorlichten en we volgen een aantal workshops om weer helemaal up to date te zijn. De nieuwe eisen zullen we aanplakken in de kleedkamers.

 Kijkles

Er is kijkles van 13 t/m 19 januari. U kunt de hele les van uw kind bijwonen. Aan het einde van de les is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Kerstvakantie

Tijdens de kersvakantie wordt er geen les gegeven van 25 december t/m 1 januari. De lessen beginnen dus weer op 2 januari 2018.

Voor zaterdag 23 januari willen we graag weten welke kinderen er wel op les komen. De ervaring heeft ons geleerd dat op zo’n dag vlak voor kerst er veel kinderen niet op les komen. We kunnen dan mogelijk wat groepen samenvoegen. Zou u per mail af willen melden als uw kind  23 december niet op les komt, graag vóór 13 december.

Zwemscores en bijhouden absentie

Wij gebruiken een tablet om de scores en absentie in te voeren. Iedere eerste lesweek van de maand worden de scores door ons bijgewerkt.

 

Douchen

Voordat de les begint moeten de kinderen even douchen. We merken dat sommige kinderen van tevoren al minuten lang onder de douche staan. Dat is onnodige waterverspilling, bovendien wordt het er erg warm van in de kleedkamer. Wilt u uw kind pas laten douchen als de kinderen van de vorige les uit het water gehaald worden? Voor de kinderen die klaar zijn met lessen: even wachten met douchen tot de kinderen die nog moeten zwemmen allemaal klaar zijn met douchen.

 Kleedkamer

We hebben twee kleedkamers. De ene is bestemd voor moeder en kind, de andere voor vader en kind. We delen deze kleedkamers met de mensen die in de fysiotherapiepraktijk fitnessen. Voor hen is het niet prettig als er vaders in de dames kleedkamer staan, of moeders in de heren kleedkamer. Wij stellen het op prijs als u hier rekening mee wilt houden.

 Gevonden voorwerpen

Deze worden in de blauwe bak gelegd in het halletje. De regel is:  Per twee weken wordt de bak opgeruimd, de kleding wordt gewassen en dan ligt het nog twee weken op de bovenste plank van het schoenenrek. Is het dan nog niet opgehaald dan gaat het naar een goed doel.

En verder

Wilt u de nieuwsbrief per e mail ontvangen: meldt u eenmalig aan via info@zwembaddeleeuwerik.nl. Mocht u van mailadres veranderen, dan moet dat wel weer doorgegeven worden natuurlijk. Wilt u geen nieuwsbrief per mail, dan kunt u de brief altijd lezen op onze website: www.zwembaddeleeuwerik.nl of in de kleedkamer.

Mocht u vragen hebben of graag de lesgever van uw kind even willen spreken, dan kunt u het beste aan het einde van de les even contact met haar opnemen. De laatste 5 minuten van de les wordt er gespeeld en is er wel even tijd om korte vragen te beantwoorden. De lesgever houdt ondertussen wel toezicht.

Ook via de mail worden uw vragen beantwoord, wilt u telefonisch contact, dan graag het nummer vermelden waar u op te bereiken bent.

Afmeldingen via de mail: info@zwembaddeleeuwerik.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Leeuweriklaan 7a en b
7905 CA Hoogeveen
Info@zwembaddeleeuwerik.nl